Då var man Realare!

Åkte in till Gävle igår klockan halv nio för att kika på Realgymnasiet, slutade med att jag stannade där resten av dagen och var med klassen. Idag var det Teambuilding i Hemlingby med sämsta tänkbara väder, men jag lär säga att vi kämpade på rätt bra och hade kul i alla fall! Nu blir det slänga i sig något att äta och kanske hinna med en power nap innan stallet och hoppträningen! :)
 



Longering och gymnasium

Igår blev det longering i grimma för första gången för Deas, och hon var faktiskt mer mjuk och uppmärksam så än med tränset, trots hoppande hästar på stora banan alldeles brevid. Inget ansträngande alls för Deas utan mer bara så hon fick röra på benen och vi fick träna lite tillsammans då vi jobbade lite till från marken oxå.
 
Pinnen var det sista dagen jag hade igår, tråkigt men sant. Även hon fick longeras, men vi gick in i ridhuset. Tog longerspöt för att kunna peta ut henne lite då hon gärna vela springa i en jätteliten volt runt omkring mig, men on blev bara stressad av spöt så tog in henne till mig och försökte visa att det inte var farligt. Stod ca 10 minuter innan hon till sist vande sig, så jag la ifrån mig spöt och longerade lite till på linan, men hon höll sig på en sån liten volt att det var svårt för henne att galoppera och eftersom vi var ensamma i ridhuset kopplade jag lös henne och löslongerade istället, och plötsligt gick hon på en lagom stor och fin  volt omkring mig. Körde lite i alla gångarter i båda varven innan det fick räcka, och trött och nöjd blev hon allt! Fick en liten avspolning sen uppe i stallet oxå.
 
Från det ena till det andra, så känns inte Media som det optimala för mig trots allt, så idag åker jag och kollar på Real gymnasiet i Gävle, med inriktningen hästhållning. Hoppas att det kommer passa bra.
 



Buck Brannaman

Jag såg en otroligt intressant dokumentär på SVT1 igår om Buck Brannaman som jag tipsar ALLA hästintresserade att se, det ger nog de flesta en liten tankeställare, och mig sån otrolig inspiration! :)
 
Ni kan kika på den via SVTplay HÄR!
 

Bilden är lånad från http://brannaman.com/ 

Spännande

Pirrig för dagen faktiskt, hoppas att detta leder till något bra!
 
Men nu ska jag ta mig någon alvedon, morgonpromenera vovven sen kanske börja pilla lite med designen, har någon iidé om hur det kanske kan se ut. På eftermiddagen händer nått kul, efter det ska jag upp och tömköra båda pollarna om energin räcker till! :)
 

Bild på söta pinnen efter vårat dressyrpass här om dagen! 

Feber

Vaknade idag med feber och elände. Så min kära mamma är snäll och tar hand om stallet medan jag legat hemma hos pojkvännen och glott Prison Break hela dagen. Blir hemma imorgon med men hoppas på att ta mig till stallet i alla fall, för att sedan klara av skola och agilitykurs på torsdag! Humöret är mycket bättre idag efter lite hopp kommit till mig. Har kanske en rolig sak på g, men säger inget mer än så länge ;)
 

Magique du Breuil - Ville

Nog för att jag har min otroliga häst nu, och skulle inte byta ut henne för allt i världen, men ibland saknar jag gamla busponnyn Ville, väldigt himla mycket! 
 

Hoppträning för Cissi Hansson

Denna måndag var det faktiskt inte Amanda som hade Deas då jag fick erbjudande att hoppa in i en hoppspecial för Cissi Hansson, vilket man inte tackar nej till! :)
 
Deas busade och bråkade en del i början, men det släppte mer och mer ju längre in i träningen vi kom och ju mer tips jag fick av Cissi, fick mycket beröm för att jag var mjuk och följsam, vilket jag är glad för då jag har haft det som ett mål, men är tydligen lite för snäll mot Deas och behöver sätta tydligare gränser, för att hon inte ska ta för sig och göra mer bus som tillslut kan bli farligt. Just eftersom hon ändå är en unghäst är det extra viktigt, så det ska jag abslout tänka på i framtiden! Lärorik och lyckad hoppning idag, har fått lite tips på vad jag kan träna på och så, så jag är nöjd! Och de fina orden jag fick höra gjorde verkligen min annars ganska jobbiga dag mycket bättre!
 
Pontus knäppte lite bilder med, men blev så himla mörkt åt slutet så det var grymt svårt att få till några bilder!
 

Det tar tid!

Åkte till stallet vid åtta i morse och kom hem vid halv 3, tar verkligen tid när man har två hästar att ta hand om och rida. Men kul är det! Så defenitivt värt det.
 
Började med Deas idag igen och höll till i gamla ridhuset, skrittade fram och skulle börja jobba på kort tygel men hon kändes lika stel och seg som igår, så jag bestämmde mig för att rida med långa tyglar, kom fram i trav och hade ut och ner mina händer lite medan jag red lätt, för att hon skulle söka sig neråt och sträcka lite på sig, vilket hon gjorde. Joggade igång henne så ett bra tag i båda varven innan jag saktade av till skritt som att "börja om från början", kortade upp tyglarna steg för steg och plötsligt så var hon väldigt frammåt och mjuk i nacke och rygg. Efter det var det mycket travarbete som gällde, mycket mjukgörande och även lite tempoväxlingar, passade även på att köra utan stigbyglar för att verkligen komma ner i sadeln.
 
Pinnen fick jag kämpa med redan i hagen, då damen inte vela gå in, fick till sist gå upp till stallet och hämta en hink med havre för att locka till mig henne, och då kom hon mer än gärna. ;) Blev ridhuset och lösgörande även för henne, volter och serpentiner, gjorde en volt i varje serpentinbåge för att få henne så rund, lugn och mjuk som möjligt, i vänster varv gick hon jättefint! Men höger hade hon lite svårare i, känner däremot att jag börja hitta en och annan knapp på henne, vilket är superkul! 
 

Dagens ridning

Med Deas skrittde och joggade vi igång på ängen, men efter ett tag gick vi över till paddocken istället, hon kändes seg och trög i traven och vela inte alls söka sig till formen, satt jag mig ner i traven så kände jag hur hon stännde hela ryggen, lite träningsvärk efter gårdagen kan jag tänka mig. Galopperade ett tag för att hon sklle få mjuka upp sig mer innan vi tränade lite fattningar från skritt, ena varvet funkade kanon medan andra var lite svårare, men vi fick till några fattningar i alla fall.
 
Pinnen ska jag ha fram till på onsdag då hennes ägare Rebecka åkt utomlands. Vi körde lite markarbete idag, med skritt och travbommar, ganska enkelt, hade fyra stycken som vi börjde på i skritt för att lite längre fram på långsidan komma på tre travbommar, göra en sväng och komma snett på tre andra bommar för att sedan rida tillbaka på de fyra i början från motsatt håll, även dem i trav denhär gången, pinnen blev taggad och försökte galoppera skritbommarna, hon fick ett språng över första innan hon sedan körde längdhopp över de andra. Haha tokfian! Red om och nötte i en halvtimme på den lilla bommbanan innan det fungerade som jag vela. Efter det skrittade vi av och det fick räcka för dagen. 
 
Bild från förra hösten!

Stallet sen i morse

I sällskap av mina hjärtan Pontus och chica, har trimmat Deas lite på ängen, nu blir det markarbete med pinnen! :)

Ha en bra dag!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3848909/images/2012/pic_50389e6eddf2b320c0004c54.jpg" class="image">


Hoppträningen 24 augusti 2012

Haha, jag kan då säga att Deas levde loppan idag på träningen, bocka och hade sig hela tiden, jag fick käka grus två gånger men gjorde mig inte illa allt för allvarligt, lite mörbultad bara. Tog låga hinder idag eftersom vi alla haft lite sommarvila och lär komma tillbaka lite innan man bara går pang på höjderna. ;)
 
Jag hoppade i alla fall upp på en gång efter avramlingarna och körde vidare båda gångerna, var bara tänka på att hålla i Deas stadigt och att jag hela tiden är några steg före henne. Mot slutet hoppade vi i alla fall en felfri bana! Skönt att det blev ett bra avslut på denna lite stökiga lektion! Men tycker ändå att hon var duktig och det är absolut inget jag klagar på, dom får gärna ha lite bock och bus i sig för mig, mycket roligare det än att dom alltid går som en klocka eller är sega och tröga. :)
 

Inte riktigt pigg

Var sjuk igår och stannade även hemma idag, kände mig inte helt pigg i morse, men blev piggare ju längre det gick på dagen så blev en sväng till valbo med pappa och Pontus för att köpa lite kläder nyligen. Mamma har Deas dag då jag inte är fullt pigg och vill vila upp mig till hoppspecialen imon, så böt stallet mot lite sysslor hemma istället som jag tänkte köra igång med snart!
 
Kvällen bjuder på lite wiikväll med mamma och pojkvännen! :)
 

Med korten på bordet

Oj, förlåt så mycket för dålig bloggning igår!
 
Började som sagt skolan, vart inte så mycket, upprop, fick en massa papper, genomgång av ordningsregler, rundvandring på i de salar vi kommer ha osv. Slutade vid 11 och då gick jag, Pontus, Amanda och Ninni till Jensas och tröck i oss lite mat. 
 
Tog mig upp till stallet lite senare, Pontus hängde glatt med och hjälpte till med allt. (Tusen tack hjärtat!) Red delvis i ridhuset och delvis ute sen, värmde upp och jobbade henne lite inne, mycket volter och serpentiner i skritt till att börja med sen blev det fortsatt voltarbete i trav och galopp, duktiga tjejen var så mjuk och fin, ställde, böjde och bärde upp sig jättebra, galopperade samlat och fint med och fattade galopp direkt! Väntar bara på att ett bakslag ska komma, detta är för bra för att vara sant helt enkelt! Känns som att någon har varit här och tränat henne under tiden hon var halt, för det är en sån förändring i ridningen, och även våran komunikation. Men med korten på bordet kan jag säga att både hon och jag nog behövde den breaken.
 
Problem att ladda upp bilder nu så ni får ett bldlöst inlägg!

Sista dagen på sommarlovet

Idag är det Måndag och jag har stallfri-dag eftersom Deas medryttare tar hand om henne. Det är för övrigt sista sommarlovs-dagen och imon börjar skolan igen. Delvis kul då det är första gången på 4 år som jag ska gå till en ny skola, men som alltid önskar man ju att sommarlovet var längre, och i år lite sommrigare! Men några fina dagar har vi ju fått i alla fall :)
 

Världens bästa mamma!

Utan min mamma skulle jag aldrig vara här idag. För det första skulle jag aldrig ha häst nu, och jag skulle nog inte klarat av det lika bra om jag hade haft det. Min mamma skjutsar hit och dit, hjälper till med stallsysslor, kvällfodringar osv när hon hinner med, och även när hon egentligen inte hinner ibland. Betalar träningar, stallplats, material och missar aldrig en hoppträning för mig och Deas utan står alltid på sidan av banan, pushar, tipsar och får mig att se bra saker även om jag själv tycker att träningen inte alls gick bra. Torkar mina tårar och får mig att hoppa upp på hästryggen igen och kämpa ännu mer efter jag ramlat av eller något inte alls funkat. Hjälper mig att sätta mål och även uppnå dem. Hon har fått mig att verkligen aldrig ge upp utan kämpa allt vad jag har ända fram till mållinjen, och lite till. Jag säger det allt för sällan, och du förtjänar att höra det oftare, tusen tack för allt, bästa mamma! Det finns ingen annan som du <3
 


Dressyr

Deas var go och glad, men lite rastlös under skoningen på framhovarna idag, drog ur Martins (hovslagarens) hovkniv ur fickan, spelade på läppen, puttade han lite i rumpan osv, när han kom till bakhovarna krånglade hon och det slutade med att vi bara fick på en ny baksko. Glad för att vi har en sån duktig och lugn hovslagare i alla fall, han skulle komma upp om några dagar då hon fått gått lite mer och slå på den, eftersom hon stått inne i boxen i två dagar nu. 
 
Blev i alla fall lite ridning senare, tog sällskap av Ninni och ponnyn Alec i ridhuset, jobbade lite dressyr idag, såg till att ha dressyrläder med, jag som brukar fuska lite med det och ha mitt emellan hopp och dressyr. Blev mycket trav-jobb för att göra något annorlunda då det varit mycket galopp på senare tid. Satt ner större delen av passet och jobbade mycket volter samt ökning-minskning och även lite skänkelvikning. Deas var precis lagom i allting i ridningen idag, lagomt frammåt utan att vara pigg, lagomt mjuk, och jobbade på lagomt mycket och höll humöret uppe hela tiden. Hon hade inte världens form kanske, men jobbade på bra med ryggen, böjde nacken och sänkte huvuden något, men framför allt kändes det att hon verkligen ansträngde sig för att göra sitt bästa med allting. Såna pass är ju bara underbara! :)
 
 

Inga hovar ingen häst

Deas tappade sin vänstraframsko igår under hoppträningen, upptäckte det inte fören jag hoppade av så idag åkte booten på och vi gick ut och gick lite i skogen för att hon skulle få röra på musklerna. Imorgon kommer hovslagaren och skor om runt om, blir nog promenad imon eller lugn ridning, beroende på hur hovarna reagerar.
 
Fick för övrigt bilderna från Julia idag. Hon är så duktig! Tack igen för att du tog dig tid att fota! :)
 


Film från gårdagens träning!

Då filmfilerna inte funkade i de vanliga redigeringsprogrammet fick jag efter timmars letande efter ett program klippa ihop allt i Youtubes redigerare, funkade väl men inget speciellt liksom.
 
 Här ser ni även att vi har lite problem att styra in på sista hindret. Så detta är något vi ska jobba vidare på! :)

Hoppträning 17 augusti 2012

Nyss kommit ur ett bad efter ett jobbigt ridpass i den höga värmen!
Solen gassade på rejält under passet lär jag säga, och där satt ju nya västen rätt fint! Slipper min klumpiga tjocka blåa under hoppningen i framtiden. Skönt! 
 
För att komma till själva träningen dårå så började vi med att jobba på en volt i trav med 2 bommar och 2 klosshinder symetriskt med varandra, var bara jag och två till på träningen idag, så var ganska skönt eftersom Deas är ganska van med att vara själv nu för tiden. Rullade på det i trav i båda varven innan vi tog vila för att sedan göra det i galopp. Funkade helt okej, ibland riktigt bra och ibland försökte hon dra iväg över hindret, rycka tyglarna ur händerna på mig osv. Men till största delen gick hon riktigt bra. 
 
Efter det hoppade vi 3 låga krysshinder hinder som stod på en serpentinbåge från båda hållen, ena hållet gick bra, andra var det svårt att komma på sista hindret, Deas vela gärna dra iväg rakt på, bjöd på några bocksprång gjorde hon med, tokfian! ;) Men idag var hon inte dum i alla fall, utan bara busig, sprang gjorde ett sånt "busryck" med huvudet lite hela tiden med, det tycker jag bara är härligt, det är ju trots allt djur man sysslar med, så lite liv lr dom ju visa och inte gå som en klocka hela tiden.
Jag är nöjd faktiskt, jag hade kontroll över henne så gott som hela tiden, vilket jag hade 50% av tiden på en bra hoppdag när vi började träna för jojjo. Hon gick lugnt och bra, även om hon var pigg och gjorde det jag bad om utan protester. Mamma filmade lite när vi hoppade på serpentinen så kommer upp någon film lite senare antar jag! :)
 

Tiden som är kvar 2012

Jag har ju fortfarande inte fixat ett grönt kort då det från början inte var tänkt att jag skulle tävla och efter jag skaffat Deas har jag inte hittat någon kurs här omkring. Men den tiden som är kvar 2012 ska jag försöka komma ut på pay n jumper i alla fall, för att jag och Deas ska kunna få in lite rutiner, känna oss säkra på banan och framförallt framhoppningen som ofta är lite kaotisk. Deas blir rädd för en häst, stegrar, nitar eller slänger sig åt sidan flera gånger. Mina nerver spelar sån enorm roll på Deas då hon påverkas jättelätt av ryttaren. Och jag är inte van med detta, så skulle en mer rutinerad ryttare vad gäller tävlingar hoppa upp och inte ha samma nerver som jag skulle det säkert gå galant. För hästen kan! Det är bara att vi tillsammans ska funka riktigt.
 
Men jag vill att vi ska känna oss säkra på LDhöjden 90cm, göra bra rundor och känna att vi klarar det bra i tävlingssammanhagn, som är problemet. Träningar funkar bra, vi har hoppat som högst 130 så egentligen är inte höjden problemet. Bara att vi lär vänja oss med att åka bort, komma på nya banor osv. Till årsskiftet (om allt känns rätt) ska jag gå kursen och vi ska börja komma ut på lokala tävlingar till våren är det tänkt. Hoppas jag. För jag vill verkligen. Visst skulle vi kunna komma pang på de lokala nu, kämpa oss upp i klasserna redan nu. Men jag vill inte stressa, Deas är ung, och jag med, vi har många år kvar tillsammans. Och därför vill jag göra det rätt från början och inte stressa så vi behöver backa tillbaka sen.
 
Vår första pay n jump, en jättetaggad Deas som flög över hindrerna, kanske inte bästa ritten jag gjort, men vi kom felfri runt i alla fall, som var mitt mål då. För att en av spärrarna skulle släppa.

Sommarstädning

Blir bara gladare och gladare för statistiken för varje dag som går!
 
Har börja vaknat tidigt nu vilket känns ganska bra inför skolstarten, bara 4 dagar kvar om man inte räknar med idag. Ska väl bli roligt med ny klass och skola, men samtidigt ganska skrämmande. haha. Tur är att jag har några jag känner i klassen i alla fall. :)
Idag är det äntligen hoppträning efter sommaruppehållet, och Deas hälta. Har sagt det förr men det tåls att sägas igen, känns grymt kul att komma igång på riktigt! Åker upp vid 2-3 och fixar lite annat behövligt som borde göras i stallet, putsa, bada hästen, skrubba krubban, städa skåpet osv. Sommarstäda lite helt enkelt innan skolan och annat drar igång och man får mindre ledig tid. Ska även försöka sätta ihop lite mål och planeringar för mig och Deas, så vi verkligen har något att jobba efter. :)
 
Pga bildbrist får ni en lagomt ful transportbild på min stjärna! 
Ikväll ska förövrigt bildförrådet fyllas på då jätteduktiga Julia ska komma och fota! :)

Innan mitt huvud exploderar..

Känns som att jag vill få ut lite innan min huvud exploderar av tankar och åsikter. 
 
Att respektera andra verkar vara något som speciellt vi hästmännskor har svårt för lär jag säga. Det går alltid en massa skitsnack, tävlar om vem som hoppar högst, går i bäst form, tävlar högst klasser och vem som har dyrast utrustning. Ja vi tävlar nog om det mesta. Ska vara bästa/dyraste märket på sadeln och en dyr och fin häst som har gått så höga klasser som möjligt. Många anser sig vara så mycket bättre än alla andra och visar noll respekt och framför allt är vi grymt lättprovocerade och går igång på minsta lilla. Kanske beror det på att det är för mycket tjejer inom sporten egentligen? Tänk efter, sån här tävling och bullshit förekommer inte(i alla fall inte lika mycket) i det mer manliga sporterna.
 
Varit med om att jag köpt en ny sak, någon frågar mig vad det är för märke, jag säger att det är ett okänt/billigt märke och om rynkar på näsan och avslutar samtalsämnet snabbt eller börjar dra på om sina dyra och fina grejor. Jag ska även säga att jag blev förvånad när jag hade en sån otroligt trevlig tjej som red samtidigt som mig på banan igår. Hon, som jag inte alls känner, pratade, skrattade och bjöd på sig själv. Höll sig undan när vi möttes osv. Jag har flera gånger, nästan oftare än när jag ridit med trevliga personer varit påväg och blivit påriden fast jag hållit mig till högerregeln hela tiden, folk har smackat upp en bana med hinder fast jag och 2 andra ridit där utan att fråga något, hoppar hej vildt och man har inte en aning om vilket hinder som dom ska hoppa nästa gång. 
 
Under senare tid har jag lärt mig att stå på mig lite mer. Men i början när jag inte hade en aning om vem någon var i stallet, hade precis tagit steget från "ridskoleryttare" tilll "privathästägare" på klubben vågade jag varken säga eller göra något. Slutade med att jag höll mig på en liten volt eller hoppade av och gick upp till stallet ganska snabbt igen.
 
Skulle folk istället fråga innan dom gör saker, hålla sig till högerregeln, och inte värdera sig så mycket högre än dom andra, det vill säga visa respekt för andra skulle allt gå så mycket lättare. Klart folk får tycka dom är bättre och så, alla är väl på olika nivåer och helt logiskt är vissa bättre än andra, men saken är att dom kanske bör ha i tanken att alla har varit nybörjare, även dom och inte bete sig som att dom äger hela stället för att dom är duktigare på att rida.
 
Jag har alltid i huvudet var jag kan rida, vilket håll jag ska hålla åt osv. För att underlätta för andra självklart men ävenn för att jag förhoppningsvis ska få tillbaka samma bemötande av dom.
 
Ännu en bild från våran provridning får avsluta detta långa inlägg!

Försök 2:

 
 
Lite bråk och strul när jag skrittade fram, hon vela inte gå framåt så jag la på spöt lite lätt men hon svarade med en kick med båda bakbenen, petade på henne igen och hon gav sig, men efter en stund sparkade hon för skänkeln oxå, var noga idag att hon inte skulle få dumma sig utan att jag skulle visa henne att det var fel. 
 
Hoppade fram på ett hinder längs långsidan sen rullade jag på volten i båda varven, då hon skötte sig riktigt bra fick det räcka så med tänke på att jag har hoppträning för Jojjo imorgon! :)

Vill man så kan man!

Fin statistik idag, tack för det och fortsätt i den stilen pojkar och flickor så blir jag glad! ;)

Knät är bättre, vissa stunder nästan helt bra, men andra haltar jag som en tok. Hoppas att lite sömn på detta kommer att hjälpa till, för jag ska upp på hästen imon och hoppa den där volten om jag så ska behöva grina för att det gör så ont. Punkt slut!


"Ska man ramla av ska man göra det riktigt!"

Och det kan man väl lugnt säga att jag gjorde idag!
 
Efter vi värmt upp började jag jobba henne på en volt med två klosshinder, Deas blev pigg, dragig och faktiskt riktigt dum, gjorde allt för att protestera mot mig, tog jag i vänster tygel röck hon huvudet åt höger osv. När vi fick det att funka bra i vänster böt vi varv och började med höger, gick helt okej till en början men hon hade sina protester med att rycka undan huvet när jag tog i henne osv. Kom mot ena hindret och hon dunkade ner med ena bakhoven på det, stack åt sidan och brallade iväg. Jag flög som en vante av från hästen i full galopp, landade och dunsade i  knät snett, ner i största vattenpölen, fick kallsup och var helt dränkt i både vatten och lera. Gick fram till Deas som hade sprungit iväg och börjat beta, skulle hoppa upp men hela benet började skaka och jag kände att jag hade ont i knät. Hoppade upp och tog ett hinder i högergaloppen sen fick mamma rida lite till på volten då jag bara fick mer och mer ont och kunna inte använda högerbenet som jag borde för att det skulle bli rättvist mot Deas. Lindad och mörbultad nu men imorgon ska jag upp i samma tid och göra den övningen igen, bara för att det ska släppa, vill inte avsluta hoppningen såhär innan träningen som är på fredag.
 
Annonsbilden på Deas ♥

Galopparbete i lerpöl

Pga att alla ridhus var upptagna av lektioner fick vi rida på utebanan idag, där det bla var massa hinder och 4-5 andra hästar. Banan var som en lerpöl, alltså grymt sugande så det var lite svårt att kunna jobba riktigt med Deas men fokuserade på att få en samlad och fin galopp sen rullade jag några enstaka gånger på en åttvolt över en bom för att få till galoppombyterna, lyckades bra med nått enstaka men jag kände mig ändå nöjd. Deas var ganska seg i början men när vi kom till galoppen piggnade hon till och blev nästan lite väl pigg när vi började med ombyterna, som alltid nästan. Imorgon blir det stallet tidigt tidigt, tänkte försöka vara uppe till 8 för att ha en chans att hoppträna i lite lugn och ro. :)
 

Back on track!

Sover hos pojkvännen som vanligt, vi ska ta oss ner och äta lite frukost innan det bir hem och hämta ridkläder. Ska äntligen upp till min fina tjej! Idag är det tänkt att det ska bli lite galopparbete, kanske lägger fram en bom och tränar lite byten oxå. Det känns som att det kan vara bra att påminna henne lite om byterna så jag slipper kämpa allt för mycket på det under hoppningen på onsdag och fredag :)
 
Mobilbild tagen från bilen.
Deas kommer alltid och möter upp en när hon ser våran gula bil rulla in på vägen till stallet! :)

Deas viskade i mitt öra..

Deas viskade i mitt öra att DETTA vill hon ha!

Hemma!

Hemma efter ett gäng härliga dagar med världens bästa mamma, underbara bror och min fantastiska pojkvän tillsammans med våra goa hundar i Grövelsjön! Haft det mer än bra men har saknat Deas massor. Imorgon är jag stallfri med eftersom Amanda har henne då, men på tisdag ska jag upp! Lite hoppning och annat på gång i veckan. Träning för bästa Jojjo på fredag. Taggad till 1000 nu :)
 
Bild från njupeskär! 

Borta till på söndag!

Så uppdateringen ligger nere. Kanske kommer upp något mobilinlägg, kanske inte. Ha det så bra kära ni!

Lycka!

Idag red jag inne då utebenan såg ut som en lerpöl, började med lite uppmjukning, flytta undan skänkeln, volter och så, sen tog mamma fram lite bommar och vi red cavaletti innan vi sedan hoppade en linje med två hinder några gånger. Deas var så mjuk och fin, mjuk i munnen, mjuk och fin i galoppen och fin på volten.
 
Första gången på 5 månader jag och Deas hoppade några skutt! Snacka om lycka! Hon var så fin, nästan bättre än när vi slutade för hältan. Det var bara en linje med två hinder, låga hinder, men herregud, här sitter jag och ler som ett fån, jäklar vad kul det var. Visst, jag har hoppat några gånger på ridskolans jättehäst Biran under tiden deas var halt, men det är inte alls samma sak som att hoppa sin egen. Nu käns det ännu jobbigare att åka bort, när allt går så bra och bara flyter på. Lär istället försöka se fram emot när vi kommer hem, då vi kan fortsätta där vi slutade nu. Deas kommer få ett par sköna dagar nu när jag är borta med skritturer som fina rebecka hjälper till med.
 
Bild från gårdagens tömkörning!

min fina! ♥

 
Tömkörning idag, ute för första gången, var en snäll och fin, men lite trött häst. Imorgon blir det trimmning, tänkte ta mig upp till stallet tidigt. Sista dagen då innan vi drar till grövelsjön några dagar! Så då blir det 4 dagar utan häst, börjar redan få lite ångest, haha. :)

Till salu:

Sadel från hööks, allround 16'', vid i bomvidden. Endast riden i ett fåtal gånger då den inte riktigt passar min häst, men skön i övrigt.
 
Ett fint pullarträns, strl. cob, aldrig använd pga köp av fel storlek, men lite uppsmord. Tyglar medföljer.
Nypris: 429:-
 

Bildbomb från gårdagen

Lika som igår, inget redigeringsprogram, så lika kotrastlösa bilder idag!

Två stjärnor!

Nyss hemkommen från stallet, ridit två fina stjärnor idag! :) 
 
Red ute på banan med Deas. Tränade tempoväxlingar och övergångar, inga som helst kvar på formen idag utan mer att hon skulle vara uppmärksam på mig, och duktig lär jag väl säga att hon var, efteråt spolade jag av henne, var så grymt varmt ute, hon var helt svettig hela hon efter ca 30-40 min och alldeles löddrig under bröstan. 
Pinnen och jag höll till i ridhuset istället,för att komma undan både värme och bromsar, hon hade mycket spring i benen idag och huvudet var högt uppe, så körde samma som med Deas, tempoväxlingar och övergångar. När det kändes bra tog vi lite skänkelvikning och framdelsvändningar. Även hon fick en dusch efteråt! :)
 
Men nu ska jag ta mig hem till pojkvännen, vi firar 5 månader idag!
 
Inget redigeringprogram på datan, därav lite kontrastlös bild.
 

Fredag

Mamma tar Deas och tömkör idag, imorgon har jag två fina hästar som väntar på mig i stallet, ska pysslas om och ridas. Trevligt trevligt. Kanske får med mig en fotograf med, om jag ber riktigt snällt ;) För mig blir det bara slött och slappt idag förutom en springtur, tänkte spela lite och så. Träningsverk sen styrkepasset igår börjar smyga fram i musklerna mer och mer. Men det är ju bara ett bevis på att man gjort något, så det är nästan skönt  ;)
 
 
Världens bästa mamma och fina Deas ♥
Foto: jag

PMS

Vissa dagar är Deas verkligen sen underbaraste hästen på jorden, och vissa dagar - som idag - är hon verkligen världens bitch! Skulle bara gå ut och gå med henne runt hagarna efter några dagars ridning och tog grimman så hon känner sig lite friare tänkte jag, men det var kanske fel dag för det, hon kastade sig mot gräset hela tiden, hoppade, puttade, och stampade verkligen emot mig, vilket inte alls är likt henne, visst kan hon vela till gräset och vara lite irriterad på flugor, men inte alls på den nivån hon höll på idag, och ilskan var verkligen riktad mot mig. När jag försökte säga till henne blev det bara ännu värre eller så ignorerade hon mig totalt. Men brunstig som hon är (då det står en ny och stilig pojke brevid henne i boxen) så var det väl helt enkelt på grund av brunsten.
 

Lite mer havre så blir det bra

Längtar tills vi får börja rida ute lite mer, plocka fram nått hinder och trimma ganska mycket. Det känns så svårt att få ihop något bra träningspass nu, men med lite mer havre i Deas så ska vi nog kunna utöka dom lite till nu utan att det skulle vara någon fara för benet tror jag. :)
 
Igår rid vi i ridhuset som vanligt nu för tiden, efter en regäl igångskrittning tränade vi lite tempoväxlingar i galoppen och försöka ha en jämn och fin trav efter vi brutit av från galopp. Red inte så länge med plutten blev trött, ska utöka havren lite nu igen, hon är bara uppe i hälften av den havren hon fick innan nu så det är väl dags. :)
 

RSS 2.0