Lycka till Sverige!

Vaken innan pojkvännen idag som är alldeles slut efter vårat playstation 1 spelande igårkväll/natt. Själv är jag jättepigg, tänkte spela lite för att invänta OS som jag kommer sitta klistrad framför idag, förutom ett avbrott för att åka tilll stallet. Vilketsom, fälttävlans banhoppning idag. Så lycka till Sverige!
 


Det handla om vilja och att våga.

Alla har mål, vissa har större andra har mindre. Jag vill komma ut på banorna med Deas, det är ett delmål jag har som blev förskjutet när hon blev skadad, nästa delmål håller jag för mig själv, för att slippa ha andra som har höga förväntningar på mig och Deas, för att slippa pressen, att slippa folk som försökar sabba för oss, även om dom redan finns. Min blogg är inte stor, men jag vill till de ca 50 läsare jag har om dagen berätta att ni är grymma! Och ni kan komma hur långt ni vill, bara viljan att vinna är större än rädslan att förlora. För ni är bra, det är ni verkligen.
 
Det gäller oftast att våga ta för sig, att våga synas, kämpa och verkligen inte ge upp. För när ni står där, och nått det ni önskar, kommer varenda minut ni lagt ner på det, varenda tår som fallit och svettdroppe som kommit vara värd det. Ni kommer tacka er själva för att ni inte gav upp de där gångerna allt kändes hopplöst. Ni kommer tacka er själva för att ni kämpade vidare.
 
Sluta kom med bortförklariingar som gör att ni själva blir osäkra tro på er själva och satsa helhjärtat på det ni vill så kommer ni utan tvekan att klara det! Det kanske inte kommer bli lätt, men kämpar ni, klarar ni det! 
 

Galopparbete

Det går bara frammåt med min fina pärla, idag red först Pontus lite styrövningar i skritt, och träningen tar sig ska jag säga, han satt första gången på en häst nu i sommras och detta var 5e eller 6e gången han red, imponerad är jag! Jag var då inte så duktig när jag red för femte gången. hehe ;)
Efter det satt jag upp och det var lite galopparbete som stod på schemat, övningen vi la ner den mesta tiden på var att jag galopperade i ena varvet, höll galoppen snett igenom, bröt av en bit innan jag kom på spåret igen, fattade ny galopp när jag kom ut på fyrkanten och sen höll den galoppen snett igenom från nästa hörn, så rullade det på så, Deas hade lagom mycket framåtbjudning och fattade rätt galopp alla gånger, hon käns så mjuk och fin nu, speciellt i högervarvet. Imorgon är det måndag och Amanda ska ta hand om Deas, så jag har en stallfri dag, vilket innebär delade känslor varje gång, skönt på ett vis men samtidigt väldigt tomt.
 
BIlden är från förra hösten

Longering och lösträning

Lär börja med att tillägga att alla ni söta läsare som kommenterar fina saker är guld värda! Blir så glad! :)
 
Longerade lite idag bara eftersom det varit mycket tömkörning och ridning nu på senaste tiden, Blev både löst (i skritt och trav) samt med lina, jobbade lite annat löst oxå inte så seriöst utan bara lite för skojs skull, och Deas är så duktig så, hon följer mig mer än gärna i olika gångarterna och stannar där jag stannar, kommer nästan hela tiden när jag ropar oxå. Ganska nytt att jobba så här för oss så vi provar oss fram en hel del, men mer lösträning ska det minsann bli! :)
 
 
Bild från provridningen!

Shoppat

Idag blev det en tur till valbo där jag shoppade ganska stort på hööks, dock bara det mest nödvändiga, ridbyxor, ny ryktväska, benskydds-sett med ett par senskydd och ett par kotskydd, svarta och neutrala, en man&svansborste, svettskrapa, hönät m.m :) Imon blir det att inviga allt!
 

Löslongering?

Igår var det dags för tömkörning igen, tänkte att hn skulle få springa av sig lite energi i ridhuset innan så slöppte henna lös och bad henne gå frammåt, så går hon på en volt runt mig, efter ett tag ber jag henne och gå fram i trav och hon fortsätter, blev alltså lite löslongering i alla gångarterna innan tömkörningen! Stolt över min lilla tjej då kan jag säga!
Sen fick jag hjälp att kvällfodra av min fina pojkvän som nästan alltid följer med till stallet och pysslar med Deas, inte alla som har den turen! Tusen tack fina du ♥
Pojken och flickan!

Finväder!

För första gången i år drar jag till stranden och solar! Man lär passsa på när det är finväder, så hoppas jag väl på att bli lite brun oxå för en gångs skull. Stallet väntar till ikväll då jag har kvällsfodring. :)
 

Ridningen 25/7

Vissa dagar är Deas som en krutburk, petar man lite med skänkeln flyger hon verkligen fram, och andra dagar är hon som en seg ridskoleponny med alla deras fasoner, idag var hon de sistnämnda, kanske lite träningsvärk från gårdagen med. Hade inte för mycket krav på henne utan vela få henne frammåt bra och försökte jobba lite med formen. Gick väl inte dåligt men inte så bra heller, något mitt emellan.
 
Ska nog mata på henne med lite mer havre efter som hon gör av med mer energi nu när hon börjar komma igång mer och mer så det kanske blir lite mer fart på pollen. :)
 

Hööks höstkollektion 2012

Sitter spänt och väntar på morgondagen då hööks nya katalog kommer ut med höstkollektionen, spännande! Och att mina sommarjobbspengar kommer in nu i dagarna gör det bara ännu bättre! Vissa saker är ganska likt andra märken, men ärligt så struntar jag i det, det är fint och till bättre pris, så vad har man attt klaga på? ;)
Av det jag sett på sneakpeaksen är det grymma saker denna gång, några riktigt fina träns bla, blir nog att åka till valbo i helgen och inhandla lite nytt! Jag är stupsäker på att jag ska köpa denna västen i alla fall! Blir härligt till hösten/vintern. :)
 
 

Tömkörning 24/7

Snäll och duktig Deas idag som gjorde det jag bad om utan protester. Hon blev ganska trött mot slutet men kämpade på bra endå. Inte så mycket att skriva om tömkörning, man kan ju inte göra lika mycket som när man rider liksom, men jag kände mig lite ringrostig bara, var ett tag sen jag tömkörde, men det jobbar jag snabbt igen nu eftersom vi ska göra det oftare nu :)
 

Tidig morgon

En tidig morgon för mig idag, gick upp strax efter nio. Jobbigt när man skulle komma upp ur sängen men skönt när man väl är uppe. Nog för att det är sommarlov, men tidiga mornar är så sköna! Blir en mycket bättre start på dagen om ni frågar mig. Ska strax åka upp till stallet, tänkte tömköra lite idag och ska försöka göra det varannan dag ett tag framöver nu. För att Deas ska kunna bygga upp sig riktigt bra igen! :)
 
Har för övrigt kollat gamla filmer från träningar och grejer, herregud vad hon och även jag utvecklats! I november fick jag knappt henne att hoppa 40-50 ens, då hon bara sprang igenom det eller klev ner de, och i mars satt vi höjdrekod på 125, men en skaplig teknik oxå! :) 
 

Skillnad?

5 månader emellan, varav nästan 3 (början av april till mitten av juni) bestod av vila pga inflamationen. Helt okej resultat om ni frågar mig. Jag är nöjd, pollen är grym! :)

Pinnen 23/7

Red ju Pinnen idag, jag lär säga att man har då svårt att tro att den lilla donnan är hela 18 år, så mycket energi och spring i benen är det nog få hästar som har. Som jag nämnde tidigare är hon väldigt speciell och rida, men så otroligt rolig. Hon skötte sig riktigt bra idag och det märks att det har tränats mycke sen jag red henne i våras då jag red henne sist, hon har blivit så duktig så! 
 
Tog sällskap med Amanda. vi skrittade runt hagarna först, det blåste ganska mycket så det fanns flera saker som var lite skrämmande, fladdrande löv och stora stenar som kom fram bakom buskarna ibland bla. Efter vi skrittat fram gick vi in i ridhuset där vi jobbade hästarna lite. Jag och Pinnen tog mycket volter och serpentiner i skritt och trav för att mjuka upp oss riktigt. Mycket tempoväxlingar för att hon skulle bli uppmärksam och så. Tog även ytterst lite galopp, fattade och galopperade ett halvt varv ungefär, och oj vad hon sprang! Men det är kul att ha något att jobba med och inte en häst som bara går som en klocka, tycker jag. Tog lite skänkelvikning och framdelsvändningar sen och fortsatte med volterna, försökte få henne avslappnad. Det var ju som sagt ett tag sen jag red henne och det tar ett tag för både mig att vänja mig med hästen och tvärt om :)
 
Både ja goch hon blev ruskigt trötta i alla fall, svampade av henne lite innan jag åkte hem. Nu ligger jag nerkurad i onepiecen och ska kika lite Dexter tillsammans med pojkvännen. Mysmåndag ♥
 

Taggad!

Jag är så otroligt taggad. Deas är på gång, jag är på gång, vi ska satsa för att verkligen komma någon vart nu! Men idag, som alla andra måndagar ska Deas bli riden av hennes medryttare Amanda, så jag ska egentligen ha en stallfri dag idag, men det är ju svårt att låta bli, så idag ska jag ta hand om Pinnen istället då hennes ägare skulle bort. Mycket speciell men otroligt rolig dam att rida det där! :) 
 
Fina Pinnen från en Pay & Jump i vintras! 

Bilder

Ser nu när jag kikar på bilderna att jag verkligen måste skaffa en ny sadel, eftersom detta är en 17,5" och alldeles för stor för mig åker jag bak och får världens stolsits fast jag sitter så långt fram jag kan i den, tråkigt då jag verkligen gillar den annars! 
 
 
 
 
 
 

Ridningen 22/7

Kul att det redan börjar komma komentarer och så, blir så glad av era fina ord! :)
 
Skrittade fram runt hagarna idag, vilket tar ca 15-20 min och sen jobbade jag henne i ridhuset. Även om det lockar otroligt mycket att rida ute när det är fint väder så är det bäst att hålla sig i gamla ridhuset då de har mjukast underlag och är vänligast för hovarna eftersom dom inte varit i toppform. Började att jobba i skritten, inga höga krav utan bara få henne att gå frammåt och gärna söka sig till formen, värmde upp med lite trav och galopp sen jobbade vi lite på stora volterna samt att hålla en lugn och samlad galopp, gick riktigt bra! Känns bara på hennes ork att vi inte är lika som förut, men humöret och viljan är lika som innan hältan, vilket är så otroligt skönt. Efter en skrittpaus kände jag att jag vela jobba lite mer på volt i traven oxå, eftersom det gick så bra tänkte jag, men det var ganska dumt, hon var lite för trött och blev bara grinig när jag började ställa lite krav på henne, körde istället travökning på båda långsidorna i båda varven och sen fick det räcka för idag. Mamma följde med så det blev lite bilder oxå, som kommer upp lite senare. :)
 

Presentation

Designen börjar väl ta någon svag form och det är i stort sett bara headern som fattas, så jag tänkte försöka knåpa ihop en presentation. 
 
Jag heter då Isabell och fyller 16 i höst, efter sommarlovet ska jag börja första året på gymnasiet. Jag har varit tveksam in i det sista över vad jag ska gå, hundsport, hästhållning eller media, och det blev tillslut media, för att de ger bredast grund att stå på helt enkelt. Jag bor i Sandviken med min mamma och min hund i en liten lägenhet. 
Jag har som sagt både en häst och en hund som tar upp de mesta av min tid, ibland önskar jag att jag bara hade hälften, men allt det possitiva man får ut av det väger helt klart upp det negativa. 
 
Annars gillar jag att fota och att umgås med min pojkvän och mina vänner. Jag har även en dålig vana att fasta framför datorn allt för länge eller i något spel.
 
Min häst, Ballykilcross Deas är ett import Irland sto som är född 2006 så hon blir altså 6 år i år. Jag fick henne i början av november 2011 och jag kunna knappt rida henne, trots att hon hade varit snäll på provridningen och hos hennes förra ägare. Men det är ju förståeligt, kommer nya människor, nytt stall och så. Vilketsom så protesterade hon mot allt, stegrade, tog bettet och sprang, stack åt sidan framför hindrerna, kraschade in i dom eller vissa dagar, bara stog helt stilla och vägrade röra sig ur fläcken. Efter några månaders slit, då både jag och hon utvecklats, och framförallt vi tillsammans, så gick det riktigt bra för oss, vi kom framåt och efter varje ridpass i slutet av vintern och början av våren kunna man glatt säga att "det här var vårat bästa ridpass hittills!". När vi lärde känna varandra lite närmare växte en häst med stark personlighet och vilja fram för mig, det gäller att hitta något som motiverar henne bara, så vi vill lika. Deas mentalitet är något som få hästar har, hon är verkligen en på miljonen på det viset. 
 
Den 10 april blev dock Deas halt. Vi skulle på en hoppträning jag sett fram emot länge men fick vända och gå upp till stallet igen. Nu har hon nyss börjat komma igång igen och jag har nyligen kunnat börja jobba henne lite mer. Så nu ska vi tillbaka till där vi var innan, och längre än så! :) 
 

Välkommen!

Nu gör jag åter igen en ny blogg. Denna gång för att kunna skriva om min och min hästs träningspass, mål och utvecklingar. Ett litet info-inlägg kommer senare, och det kommer vara ganska rörigt här ett tag fram över då jag tänker fixa lite med designen och så. :)
 

RSS 2.0